Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  12 Mayıs  2009

   Ana sayfa

   2009 Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


Emekli olacaklara önemli kolaylık

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdür Vekili Muhammed Gerçek, emekli maaşını bağlama süresini ortalama 20 güne kadar indirdiklerini bildirdi. Gerçek, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında toplayan 5502 sayılı yasa ile oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, sigortalılara en iyi hizmeti sunma çabasında olduğunu belirtti.

Sigortalıların daha önce en büyük şikayet konularından birisinin emekli maaşını bağlama süresi olduğuna dikkati çeken Gerçek, ''Adana'da emekli maaşını bağlama süresinin ortalama 20 güne kadar indirdik. Daha önce bu süre ortalama 8 ay, hatta daha da uzun oluyordu. Bu durumda, sigortalılar, emekli olabilmek ve bir an önce maaşını alabilmek için torpil arayışına giriyordu. Hedefimiz, 20 güne indirdiğimiz bu süreyi daha da kısaltmak'' dedi.
Gerçek, bu reformun bir diğer parçası olan Genel Sağlık Sigortası ile de çok büyü yenilikler getirildiğini ifade ederek, ''18 yaş altı çocukların tamamı anne ve babasının sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın genel -sağlık sigortası kapsamına alınmıştır'' diye konuştu.
Sağlıktan yararlanmak için daha önce 60, 90, 120 ve 240 gün prim ödeme şartı bulunduğunu anımsatan Gerçek, şöyle devam etti:
''Oysa bugün sigortalılar 30 gün prim ödedikten sonra genel sağlık sigortasından yararlanabilir hale gelmişlerdir. Daha önce bir gün borcu olan sigortalılar sağlıktan yararlanamazken, bugün 60 günden fazla borcu olmayanların hizmeti kesilmiyor.
Bunların yanı sıra kurumumuz çok güçlü bilgisayar altyapısı ile donatılmıştır. Ayrıca, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi alış verişi yapılarak kayıt dışı ile mücadelede atılım yapılır hale gelmiştir.''
Gerçek, geçen yıl sosyal güvenlik haftasında reformun tüm topluma anlatılmasının amaçlandığını, bu yıl ise hedeflerinin sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması ve kayıt dışı ile mücadele olduğunu kaydetti.
İşverenlere çağrıda da bulunan Gerçek, ''Kayıtdışı işçi çalıştırmayın. Çünkü, bunu biz tespit ettiğimiz takdirde uygulanan para cezaları oldukça yüksek. Rutin denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Hiçbir işverenimizin zor durumda kalmasını arzu etmiyoruz'' dedi.
 

Vergi Haber

www.vergihaber.com

12.05.2009

 

  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.