Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  09 Haziran 2009

   Ana sayfa

   2009 Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

ÖTV ve KDV'de yeni indirim müjdesi

 

Babacan, “Bazı ürünlerde indirim sürebilir, bazılarında oran değişebilir, yeni sektörler de gündeme gelebilir” dedi.ÖTV ve KDV indirimleri ile ilgili açıklamalar yapan Babacan, “İndirimlerin sonuçları üzerinde çalışıyoruz Bazı ürünlerde indirim sürebilir, bazılarında oran değişebilir, yeni sektörler de gündeme gelebilir” dedi...

Devlet Bakanı Ali Babacan, bazı sektörlerde yeni ÖTV ve KDV indirimi gelebileceğini söyledi. Babacan NTV’de katıldığı programda, ÖTV ve KDV’nin sonuçları üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Almış olduğumuz tedbir gerçekten tüketiciye yansıdı mı, yoksa üreticiler aynı fiyattan mı sattı? Bunun analizinin yapılması gerekiyor. Biz bugün inceleyeceğiz, ama açıklamayı ayın 15’ine birkaç gün kala yapacağız” dedi.

HURDAYA BAKIYORUZ

Babacan, bazı sektörlerdeki ÖTV ve KDV indiriminde oranın değişebileceğini, bazılarında süre uzayabileceğini kaydetti. Ali Babacan, “Yeni sektörler gündeme gelebilir. Hurda indirimini daha önce denedik. Çok kısa sürede hurdaya ayrılma oldu. O dönemde satışa olumlu etkide bulundu ancak planlanandan önce kestik. Bu dönemde bakacağız, ama kesin bir karar yok” şeklinde konuştu.

İŞSİZLİKTE DÜZELME ZAMAN ALACAK

İşsizlikte eski oranlara dönmenin zaman alacağını ifade eden Babacan, “Yeni programda işsizlikle ilgili yeni tahminler olacak. İşsizliğin çözümü için özel sektör eliyle hızla üretimin artmasını sağlayacak tedbirler almak gerekiyor” şeklinde konuştu. İşsizlikteki yükselme trendinin mevsimle de alakalı olduğunu savunan Babacan, işsizlik oranında eski seviyelere dönmenin zaman alacağını sözlerine ekledi.

'EN KÖTÜYÜ GÖRDÜK' DEMEK İÇİN ERKEN

Bakan Babacan, sanayi üretimindeki son rakamları değerlendirdi. Sanayi üretiminin ekonomik büyümeyle ilgili önemli sinyal veren bir gösterge olduğunu ifade eden Babacan, “Hâlâ rakamlar eksi; fakat daha az eksi rakamları görüyoruz. Hem dünyada hem Türkiye’de kötüye gidişin yavaşladığıyla ilgili küçük sinyaller görüyoruz. ‘En kötüyü gördük’ demek için erken. Birkaç ay daha izlemek gerekecek. İhtiyatı elden bırakmayacağız” dedi.

 

Bugün/09.06.2009

 

  
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.