Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  12 Haziran 2009

   Ana sayfa

   2009 Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

ÖTV ve hurda indiriminde müjde

 

Küresel krize rağmen yatırıma başlayan firmaların son açıklanan teşviklerle ilgili endişesi bitiyor.Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, halen devam eden yatırımların da yeni teşviklerden yararlandırılabileceğini söyledi...

Krize rağmen yatırıma başlayan, halen de yatırımları devam eden yatırımcıların yeni teşvik endişesini giderecek müjde, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’den geldi. BUGÜN’ün “komşu fabrika korkusu” başlığıyla gündeme getirdiği ve halen devam eden yatırımları yeni yapılacak yatırımlar karşısında dezavantajlı hale düşüren teşvik sisteminin aksayan yönlerine açıklık getiren Bakan Ergün, yatırımcıları üzmeyecekleri mesajı verdi.

78’inci Uluslararası İzmir Fuarı- ’nın tanıtım resepsiyonunda sorularımızı yanıtlayan Bakan Ergün, teşvik paketi açıklanmadan bir süre önce başlamış ve halen devam eden yatırımlarla ilgili ayrı bir çalışma yapılması gerektiğini, bu çalışmayı da yapacaklarını söyledi. Ergün, şöyle devam etti:

YATIRIMCI LEHİNE OLUR

“Yarım kalmış yatırımların durumu nedir, bunların yeni teşvik sistemine intibakları nasıl sağlanacak, eski teşvik sistemi ile yeni teşvik sistemi arasında nasıl bir fark doğacak? Bunlara bakacağız. Eğer eskiyle yeni arasında yatırımcılar açısından bir fark doğacaksa bunu yatırımcının lehine değerlendirmek lazım. Zaten yatırımcının lehine bir yaklaşım ortaya konulacak.”

TADİLATI YAPARIZ

Bakan Ergün, bu konuda nasıl bir düzenlemeye gidileceği yönündeki sorumuza ise, “Teşvik paketi Bakanlar Kurulu tarafından yürütülüyor. Yeni bir yasaya ihtiyaç yok. Kurulda bir takım tadilatlar yapabilme imkanımız var. O yetki çerçevesinde bu tür esneklikler sistemin içerisinde uygulanabilecek” yanıtını verdi. Ergün, devam eden yatırımların hangi bölgelerde ve hangi sektörlerde yapıldığını detayıyla incelemek gerektiğini de belirterek, “Nihayetinde uygun olanları, yatırımcının lehine değerlendirmeye tabi tutarak bir sonuca bağlamak lazım”

ÖTV VE HURDA İNDİRİMİ DE KAPIDA

Bakan Ergün, ekonomiyi canlandırmak amacıyla hurda indirimi ile ÖTV ve KDV teşviklerine ilişkin düzenlemelerin pazartesi gününden önce netleşeceğini söyledi. ÖTV ve KDV indirimi yapılırken “Bakın 3 aylığına yapıyoruz, bir daha herkes bunu unutsun” denilmediğini belirten Ergün, ekonominin gerekleri doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti. Ergün, yerli üretimde artışın ancak tüketici tercihleriyle mümkün olduğunu, vergi teşvikleriyle bu yönlendirmenin yapılamayacağını söyledi.

TEŞVİKTE SON DAKİKA MÜDAHALESİ BİR İLDE

Bakan Ergün, Kayseri ile Konya’nın son dakika müdahalesiyle ikinci bölgeden üçüncü bölgeye kaydırıldığı iddialarını yalanladı. “Sadece bir tane son dakika müdahalesi oldu” diyen Ergün, “Bu da Çanakkale’ye bağlı Gökçeada ve Bozcaada. O da gerekliydi” dedi. Ergün, Kayseri ve Konya ile aynı grupta yer alan illerin endişelenmesine gerek olmadığını ifade ederken, her ilin kendine özgü sektörel bazda yatırım avantajı bulunduğunu belirtti

BUGÜN

12.06.2009

 

  
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.