Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

2009 Yılı Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   21 Ocak 2009

   Ana sayfa

   2009 Yılı Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih ACAR; "Vatandaş odaklı hizmet önceliğimizdir"

Bildiğiniz üzere ülkemiz sosyal güvenlik reformunun yasal düzenlemelerini önemli ölçüde
tamamladı. Bu reform hepimizin, özellikle de çocuklarımızın, hatta torunlarımızın geleceği için yapıldı. Bugünümüz ve yarınlarımız için sosyal güvenlik reformuna elbirliği ile sahip çıkmak, desteklemek ortak toplumsal görevimizdir.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu; sizlere daha etkin, verimli, hızlı ve insanca hizmet sunmak için yeni kurulan ve teşkilatlanmasını ve yapılanmasını hızla sürdüren bir kurumdur. Önümüzdeki süreç etkin ve verimli çalışan, Vatandaş odaklı  hizmeti ön planda tutan,  tüm kurumların  örnek  aldığı bir kamu  kurumu oluşturma

        Fatih ACAR
        SGK Başkanı
çalışmalarının yoğun olarak devam edeceği bir dönem olacaktır. Sosyal güvenlik reformuyla birlikte sağlık, sigortacılık ve hizmetin sunumunda önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Söz konusu değişikliklerin neler olduğu ve nasıl sosyal güvenceye kavuşacağınızla ilgili doğru adresiniz size en yakın birimimizdir. Bu noktada birkaç konuyu sizlerle paylaşmak isterim. Sosyal güvenlik oldukça geniş bir uygulama alanına sahiptir. Bu nedenle adımlarımızı zamanında ve doğru atmak zorundayız. Zamanında doğru atılmayan ve ihmal edilen adımlar yüzünden sosyal güvenlikle ilgili acil bir ihtiyacımız olduğunda tespiti ve içinden çıkılması zor durumlara yol açmakta ve hizmet alınmasını zorlaştırmaktadır.
Çalıştığınız sürelerde kayıtlı olup olmadığınızı kontrol etmeniz ve kayıtsız çalışmamanız hem sizin, hem de sosyal güvenlik sistemimizin geleceği açısından son derece önemlidir. Bir diğer önemli konu sağlık hizmetinden yararlandığınız kurumlardan aldığınız hizmetin belgelendirilmesini talep etmeniz ve yapılan kesintileri ve sosyal güvenlik sistemine katkılarınızı vatandaş sorumluluğu ile yerine getirmenizdir.
Sağlıkla ilgili çok önemli bir konuyu hatırlatmak ve bu konudaki düşüncelerimi de sizlerle
paylaşmak isterim. Yakın zamana kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmada sigortalılar arasında birçok farklılıklar olduğu gibi nüfusumuzun bir kısmının hiçbir sağlık güvencesi bulunmamaktaydı. Genel sağlık sigortası ile sigortalılar arasındaki farklı uygulamalara son verildiği gibi sağlık güvencesine kavuşmayan hiçbir kesim de kalmamıştır. Genel sağlık sigortasının yaygınlaşması ve sürdürülebilir olması bakımından gelir düzeyi belli bir limitin üzerinde olan herkesin sisteme küçük katkılar sağlaması, çok önemli ve pahalı olan kanser, diyaliz, kalp, beyin ve kronik hastalıklar gibi sağlık sorunlarının çözümü ve sistemin finansmanı için gereklidir. Sosyal güvenlik işte böylesine zor anlar ve altından bireysel tasarruflarımızla kalkamayacağımız durumlar için katkı sağlamamız gereken vazgeçilmez bir sistemdir. Yukarıda ifade edilen görevleri yerine getirebilmemiz ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek için hepimizin üzerine düşen sorumluluğu, gerektiği yerde ve gerektiği kadar yerine getireceğine inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlar; girdiğiniz bu kapıdan memnun ayrılmanız için var gücümüzle çalıştığımızın bilinmesini isterim.
Saygılarımla.

 

Fatih ACAR

SGK Başkanı

21.01.2009

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.