Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   12  ARALIK  2010

  Mükellef Rehberi 

  Vergi Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Affa başvuracak Bağ-Kurlular eksik belgelerini tamamlasın

Gündemde olan yasa tasarısı kısa zamanda meclisten geçecek ve yasalaşacak. Af döneminde borçlarını ödemek isteyen bağ-kurlular için af başvurusundan önce dosyalarındaki belgeleri tamamlamaları önemli.
Geriye doğru bağ-kur giriş çıkışları olanların gerçek borçlarının tespit edilip ona göre taksitlerini öğrenebilmeleri için mutlaka eksik belgelerini tamamlamaları gerekiyor.
Hayal kırıklıkları olabiliyor
Örneğin 1985 yılında bakkalı açıp 2 yıl sonra kapatan bir kişi 2000 yılında tekrar şirket kurmuşsa veya vergi mükellefiyeti tesis ettirmişse bu kişi belgelerini tamamlamadığı için bu gün 25 yıl Bağ-Kurlu gibi görünebiliyor.
Bu durumda 25 yıl Bağ-Kurlu göründüğünden ve borcu da buna göre tahakkuk ettiğinden 25 yılın borcu yapılandırılıyor. Borcunu ödedikten sonra emeklilik için müracaat edince de “20 yıl Bağ-Kurun var, emekli olamazsın” deniliyor.
Kişiye göre değişir
1985 yılında şirketi kuran ve halen şirket ortaklığı devam eden bir kişi için sadece ortaklığının devamını gösterir belge getirmesi yeterken kimi durumlarda esnaf odası ve vergi dairelerinden belge onaylatmak gerekebiliyor.
Eski tarihli vergi mükellefiyetleri Gelir İdaresinin elektronik kayıtlarında da görülemediğinden Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlükleri kağıt ortamında bunları onaylatmak zorunda kalabiliyor.
Afla birlikte emekli olmak isteyenlerin, fazla veya eksik prim ödeyip daha sonra yeni borç ödemek istemeyenlerin af öncesi Müdürlüklere gidip eksik belgelerini bir an önce tamamlamaları lehlerine olacaktır.

Ahmet ŞERİF /
ahmet.serif@yahoo.com / Y.Çağ

 
   
Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.