Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   14 KASIM  2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   

9 günlük bayram tatilinde çalışmak istemiyorsanız...


İşveren Kurban Bayramı'nda 9 gün tatil kullandırmayacağını, işyerinde çalışma olacağını söyledi. Ben bayramda çalışmak istemiyorum. İşveren beni çalışmaya zorlayabilir mi?

TÜ. / İSTANBUL Yasalarca Kurban Bayramı tatili 4.5 gündür. Hafta sonu ile birleşmesi nedeniyle bu sene tatil uzadı. Hükümet kalan yarım günü de memurlar için idari izinli sayarak tatil süresini 9 güne uzamıştır.
Devlet memurları için durum böyledir. Ancak özel sektörde çalışanlar için durum farklıdır. Özel sektörde çalışanlar için tatil 9 gün değildir. Eğer işyerinde Cumartesi günleri çalışma varsa tatil 6.5 gündür. Ancak işveren isterse bugünlerde işçilere izin vererek tatili 9 güne çıkartabilir. Eğer işyerinde bayram günlerinde çalışmaya ihtiyaç duyuluyorsa, işveren işçileri bayram tatili olan 4.5 gün içinde çalışmaya zorlayamaz. İş sözleşmesinde veya varsa toplu iş sözleşmenizde ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışacağınıza ilişkin bir hüküm varsa ve işveren de çalışmanızı isterse çalışmak zorundasınız. Böyle bir hüküm yoksa ve ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışacağınıza ilişkin bir onay vermemişseniz bayramda çalışmak zorunda değilsiniz.

KAMUDA İŞ OLANAKLARI
Başbakanlık Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü; iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, işletme ve iktisat fakültelerinin; iktisat bölümü mezunu (2 kişi), maliye bölümü mezunu (1 kişi), çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümü mezunu (1 kişi), hukuk fakültesi mezunu (1 kişi), iletişim fakültesi mezunu (2 kişi), sosyoloji bölümü mezunu (5 kişi) olmak üzere toplam 12 personel alımı yapılacaktır.
ALİ ŞERBETÇİ  / Takvim

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.