Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Asgari Geçim İndirimleri

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  17 OCAK 2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 

Sekiz yıllık Bağ-Kur borcumu sildirebilir miyim?

BAĞ-Kur'a 8 yıllık borcum var. Şu an sildirme imkanım var mı acaba? Söz konusu bu borcum varken ben, eşim ve çocuklarım sağlık hizmetinden yararlanabilir miyiz? Veya SSK'lı çocuğumun üstünden sağlık hizmeti alabilir miyim? F. Dere
30 Nisan 2008 itibarıyla beş yıldan fazla süreye ilişkin prim borcu bulunanlardan, borçlarını
31 Temmuz 2009 tarihinde kadar ödemeyenlerin sigortalılıkları durdurulup, borçları 3 Ağustos 2009 tarihinde silindi. Sigortalılıkları durdurulanlardan, çalışmaları 30 Nisan 2008 tarihinden sonra da devam edenlerin 4/b (Bağ-Kur) sigortalılıkları 1 Mayıs 2008 tarihinden itibaren yeniden başlatıldı. 30 Nisan 2008 tarihi itibarıyla borcunuz beş yıldan fazlaysa 30 Nisan 2008 öncesi sigortalılığınız durdurulup, borcunuz silinmiştir. Ancak 1 Mayıs 2008 sonrasında da Bağ-Kur sigortalısı olmanızı gerektiren çalışmanız devam etmiş ve borcunuz 90 günlük prim tutarından fazla ise siz ve eşiniz sağlık hizmeti alamaz. 18 yaşını doldurmamış çocuklarınıza ise sağlık hizmeti verilir.
Sigortalı çocuğunuz üzerinden sağlık hizmeti alabilmeniz için her türlü kazanç ve irattan elde ettiğiniz gelirin asgari ücretin net tutarından az olması gerekiyor.

AKLINIZDA BULUNSUN
Trafik cezalarında erken ödeme indirimi
TRAFİK kurallarının ihlali halinde uygulanan idari para cezaları tespit anında muhatabına tebliğ edildiği gibi, muhatabın bilinen adresine postayla da gönderilebiliyor. Bu cezaların tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde, kesilen cezada yüzde 25 oranında indirim yapılıyor.

GÜNÜN SÖZÜ
'Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için dünyadakiler
birbirlerini yiyorlar.' Goethe
Metin Taş-Sezgin Özcan /
Akşam / 17.01.2010

       
       

    
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.