Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   17 KASIM  2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   
İsteğe bağlı prim ödeyenler beyan vermek zorunda mı?

İsteğe bağlı Bağ-Kur primi ödüyorum. Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmama gerek var mı? Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirge vermek zorunda mıyım? Zaten zor durumdayız. Yardımcı olur musunuz?
Bağ-Kur'a verilecek gelir beyanının kaymakamlıkla bir ilgisi bulunmamakta. Kişinin kendi beyanı esas alındığından, priminizi yükseltmek isterseniz beyan vermeniz gerekmektedir. Girişinizden itibaren prim yükseltme talebinde bulunmadıysanız en alt kazanca tabi olarak en düşük ücreti ödüyorsunuz demektir.

4 yıl, 8 aydır özel bir firmada görev yapmaktayım. Buradan aldığım maaş bin 100 TL. İşten ayrılmam halinde ne kadar tazminat almam lazım? Bu konuda rakam yazarsanız memnun olurum.
İş Kanunu'na göre, çalışılan her yıl için bir brüt maaş tutarında kıdem tazminatı ödenir. Toplam hizmetiniz üzerinden 5.133 TL kıdem tazminatı alırsınız. Ancak iş sözleşmenizin kanunda belirtilen kıdem tazminatına hak kazanacak sebeplerden biri ile son bulması gerekir.

ALİ ŞERBETÇİ  / Takvim

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.