Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   20 KASIM 2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   

Bağ-Kur ve SSK hizmetleri çakışırsa...

* 25 yıldır Bağ-Kur'luyum. Bu dönemde 250 gün SSK primim yatırıldı. Birleştirme veya geri alma şansım var mı?
SSK ve Bağ-Kur çakışmalarında geçerli olan hizmet devam eder. Önce Bağ-Kur devrede ve halen devam etmekte iken adınıza SSK primi yatmışsa, Bağ-Kur'a prim borcunuz da varsa, müracaat etmeniz halinde bu SSK'ya yatan tarafınızdan kesilmiş olan primlerden yüzde 14'lük sigortalı hissesi primleri Bağ-Kur'a aktarılarak Bağ-Kur borcunuzdan mahsup edilir. Bağ-Kur'a borcunuz yoksa, talep etmeniz halinde tarafınıza iade edilir.

* 19.12.2008 tarihinde iş kazası geçirdim. Bu kazanın sonrasında sol bacağımdan 3 defa ameliyat geçirdim. 14 ay geçiçi iş göremezlik rapor parası aldım. Bu kaza sonucunda SSK'dan yüzde 7 iş göremezlik raporum da var. SSK'nın bu rapor karşılığında bana ne kadar ödemesi gerekiyor? Ne gibi haklara sahip olduğum konusunda beni bilgilendirir misiniz?
Geçirmiş olduğunuz iş kazası sonucu tarafınıza 14 aylık iş göremezlik geliri ödenmiştir. İş kazası oranı yüzde 10'un altında olduğundan, tarafınıza geçici iş göremezlik geliri bağlanması mümkün bulunmamaktadır. Bundan sonra herhangi bir ücret alabilmeniz söz konusu bulunmamakta. Ancak sakatlık indiriminden faydalanmanız ve erken emekli olabilmeniz için vergi indirim raporu almanız gerekmektedir.

* İlk eşim vefat etmişti ve bana maaş bağlanmıştı. İkinci evliliğimi yaptım ve maaştan düştüm. Şimdi ise ikinci eşim vefat etti ve ondan da maaşa bağlandım. İki maaşı da alabilir miyim?
İkinci eşiniz vefat etmiş ve herhangi bir maaşa bağlanmamış olsaydınız birinci eşinizden olan maaşa tekrar girebilirdiniz. Ancak ikinci eşinizden maaşa girmişsiniz. 2 eşten de maaş alamazsınız. Sadece 2 maaş arasında tercih yapabilirsiniz ve tercih ettiğiniz maaşa bağlanabilirsiniz. Bu konuda başkalarından
duyduklarınıza itibar etmeyin.

KAMUDA İŞ OLANAKLARI
* Kırşehir İl Özel İdaresi'ne kadro karşılığı mülakat sınavı ile 4/B sözleşmeli 1 şehir plancısı, 1 mimar, 2 maden mühendisi alımı yapılacaktır.

* İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere 10 sözleşmeli personel alınacak Son başvuru tarihi 27 Kasım 2010.

ALİ ŞERBETÇİ   / Takvim

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.