Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   21  ARALIK  2010

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Dolandırıcılıktan ceza alan memur olabilir mi?
 

Özel sektörde çalışmaktayım. Daha önce çalıştığım firmada dolandırıcılıkla suçlandım, hakkımda asliye ceza mahkemesinde dava açıldı. 1 yıl, 15 ay hapis cezası aldım. Devlette memur olup yeni bir başlangıç istiyorum. Y.T.
Devlet Memurları Kanunu'na göre, memur olabilmek için aranan şartlarda kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına 'mahkum olmamak' şartı aranmakta.
Dolandırıcılık suçundan ceza alanlar memur olamıyor. 2006 yılında 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu'nun 13/A maddesine eklenen düzenlemeyle 'yasaklanmış hakların geri verilmesi' getirilmiştir. Ancak dolandırıcılık suçunu işleyenlerin, yasaklanmış hakların geri verilmesi yönünde mahkemeden karar almaları halinde devlet memurluğuna atanabilmeleri mümkün. Bu kararı alabilmek için mahkum olunan cezanın infazının tamamlandığı tarihten itibaren 3 yıl geçmesi gerekiyor. .

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaktayım. Rahatsızlığım sebebiyle 30 günden fazla rapor aldım. 30 günden fazla rapor alanların sözleşmelerini fesh ediyorlarmış.
Hiç paniğe kapılmayın. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu vermiş olduğu 04.02.2010 tarihli ve 2009/21 sayılı kararda '30 günü geçmemek üzere' ifadesi ile sözleşmenin feshine dair bakanlık işlemlerinin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.
Bu çerçevede, 30 günü aşan rapor almanız sebebiyle sözleşmenizi fesh edemezler.
Ederlerse siz de idari mahkemesine dava açıp kazanırsınız.
Ali Şerbetçi / Takvim

 
   
Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.