Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   26 KASIM  2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   

Bağ-Kur'luya yaş haddinden emeklilik müjdesi

SGK Başkanı Emin Zararsız, "Yaşını doldurduğu halde borcu bulunan Bağ-Kurlular, primlerini ödemeleri halinde emekli maaşına bağlanacak. Prim borçları da banka kredisiyle ödenebilecek" dedi.

Yaşını doldurduğu halde borcu bulunan Bağ-Kurluların primlerini ödemeleri halinde emekli maaşına bağlanacağını kaydeden Zararsız, borçların banka kredisiyle ödenebileceğini açıkladı.

Zararsız şöyle devam etti: "Vatandaşların banka kredisiyle emekli olabilmesi için bankalarla protokol yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlar bankalardan alacakları krediyi bize aktararak kendileri uzun vadeli bankalara borçlanma imkanı alacaklar. Özellikle peşin ödemelerde bu alternatif rahatlatıcı olacak. Otomatik olarak emeklilik maaşı bağlanacak. Emeklilik şartını taşımıyorsa, yaşı dolmamışsa bekleyecek." diye bir açıklama yaptı.

BU UYGULAMA İYİ Mİ YOKSA KÖTÜ MÜ?
Peki bu uygulama iyi bir uygulama mı yoksa kötü bir uygulama mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Gazete Habertürk yazarı Ali Tezel, HABERTURK.COM Ekonomi Servisi'ne yorumladı:

Bu uygulamanın 2008'de de yapıldığını belirten Tezel, "Bağ-Kur'lular bu uygulamayla ceplerinden para çıkmadan emekli oluyordu. Sadece borçları bitene kadar emekli maaşlarının bir kısmından kesinti yapılıyordu. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank ile anlaşılmıştı. Buralardan kredi alınabiliyordu. Bu uygulama vatandaşlar açısından iyi bir uygulama fakat "Gençken, dinçken, üretkenken çalış; para kazan, emekli olunca bunu maaş olarak al" uygulamasına biraz ters. 25 yıllık Bağ-Kur'lu birini düşünün. Primlerini banka ödemeye başlıyor ve ödemeleri bitiriyor; Bağ-Kur da emekli maaşı bağlıyor. Bu bağlamda kamusal olarak baktığınızda kötü bir uygulama. Burada iyiyle kötü birbirine karışmış durumda.

Ali Tezel / Habertürk

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.