Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   28 KASIM  2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
   

Kimler KOSGEB kredisi alıyor?

Kısa adı KOSGEB olan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı 1990 yılında imalat sanayinde yer alan işletmelere destek için kurulmuştur.
Yaklaşık 20 yıldır imalat sanayinde bulunan işletmelere destek veren KOSGEB, 2009 yılında yasasında yapılan değişiklikten sonra imalat sanayi dışında bulunan KOBİ’lere de destek verir hale getirilmiştir.
Kamunun vergi ve sosyal güvenlik alanında uyguladığı teşvikler yanında KOSGEB aracılığıyla da KOBİ’lere verdiği destek yabana atılamaz.
Yeni işletme kuracak olan veya kurulmuş işletmesine kaynak arayan kişilerin KOSGEB tarafından verilecek destekleri incelemesinde fayda var.
KOSGEB tarafından sağlanan destekler ana başlıklar altında şunlar;
* Kredi Faiz Desteği
* KOBİ Proje Destek Programı
* Tematik Proje Destek Programı
* İşbirliği Güçbirliği Destek Programı
* AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
* Genel Destek Programı
* Girişimcilik Destek Programı
Bütün işletmeler kendilerine uygun bir destek programı bulabilir. İşletme sahipleri veya yeni işletme kuracak olanlar destekleri ve verilme şartlarını incelesin.

SGK Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız’ı kutlayalım
Göreve başladığında da bu köşeden kendisine başarılar dilediğimiz SGK Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız 4-5 aylık bir sürede kurumun çehresini değiştirmeyi başarmış. Bursa İl Müdürlüğüne giden arkadaşlarımızdan ve kendisinden edindiğimiz bilgilere göre personelin moral ve motivasyonunun artırılması yönünden birçok sportif faaliyetler düzenlediği gibi yurt içi ve yurt dışı gezi programları düzenlemiş.
Kurum personeline kişisel gelişim ve mevzuat konularında birçok eğitim verilmesini sağlamış, Müdürlük hizmet binalarında bir çok fiziki düzenlemeye gitmiş.
İşveren ve sigortalıların iş ve işlemlerinin bir an önce sonuçlandırılması yönünde de burada sayılamayacak kadar yenilikler yapılmış. İstirahat rapor paralarının kısa sürede ödenmesi, emekli aylıklarının kısa sürede bağlanması yapılan çok sayıda iyileştirmeye örnek gösterilebilecek iki konu.
Genç yaşın verdiği enerjiyle bilgi birikimini bütünleştiren Ramazan Yıldız’ı tebrik ediyor çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
Ahmet ŞERİF /
ahmet.serif@yahoo.com / Y.Çağ

Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.