Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   02 ŞUBAT 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Dava konusu vergi cezasının tamamı siliniyor
 

Soru: Vergi incelemesi üstüne bulunan matrah farkı üstüne çıkartılan verginin aslını ödedik. Ancak kesilen vergi cezasına dava açtık. Dava vergi mahkemesince henüz sonuçlandırılmadı. Af kanunu bize ne gibi avantaj sağlıyor? Af çıktığında ne kadar ödeme yapmamız gerekecek? Ve af kanunu ne zaman çıkacak?

Cevap: Af kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle; sizin gibi vergi aslını ödeyen ve vergi cezalarına karşı dava açan ve davası vergi mahkemesince henüz karara bağlanmamış olan mükellefler aftan şu şekilde yararlanacaklar.

- Af kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ay sonuna kadar aftan yararlanmak için talepte bulunmak,

-Açılmış olan davadan vazgeçmek, yeni dava açmamak ve kanuni yollara başvurmamak şartıyla,

-Vergi aslına bağlı olarak kesilen vergi cezasının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

Asla bağlı olmadan sekilen cezalara(usulsüzlük cezaları) karşı dava açılmışsa,

- Vergi aslına bağlı olmaksızın kesilen cezanın; yüzde 25’i ile, vade tarihinden kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon oranında hesaplanan gecikme bedelinin, af kanunun yayımlandığı tarihi izleyen 3 ncü ay sonuna kadar ödenmesi halinde, cezanın kalan yüzde 75 inin ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek.

Cezanın yüzde 25 inin bir miktar faiz ödemek şartıyla taksitle ödenmesi de mümkün. İkişer aylık dönemler halinde 12 ayda 6 eşit taksitte ödenmesi halinde yüzde 5, 18 ayda 9 eşit taksitte ödenmesi halinde yüzde 7, 24 ayda 12 taksitle ödenmesi halinde yüzde 10 ve 36 ayda yüzde 18 eşit taksitte ödenmesi halinde ayrıca yüzde 15 faiz ödenmesi gerekiyor. Cezanın yüzde 25 i, yüzde 25 cezaya hesaplanan enflasyon oranında hesaplanan faiz ve taksitlendirme faizi toplanarak, taksit adedine bölünerek taksit tutarı belirleniyor.

Ekrem Sarısu / Posta

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.