Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   06 OCAK 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

SGK’lının kaza çilesi bitiyor
 

3 Nisan ve 1 Mayıs 2010 tarihlerinde bu köşede, “SGK’lının trafik kazası çilesi” ve “Sakın kaza yapmayın” başlıklı yazılarımda trafik kazalarında yaralanan SGK sigortalılarının tedavilerinde yaşadıklarını sorunları yazmıştım.

Gerçekten de ateş düştüğü yeri yakar misali, trafik kazasında yaralanıp hastanelerde sorun yaşamayanlar bu mağduriyeti yaşamayanlar bilmez. İşte, torba kanunda bu soruna da bir çözüm bulunuyor. Torba kanunla yapılan düzenlemeye göre, trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedellerini, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın SGK karşılayacak.

Trafik kazalarına sağlık teminatı sağlayan zorunlu sigortalarda; sigorta şirketlerince toplanan primlerin belli bir kısmı yüzde 15’ini aşmamak üzere, belirlenecek tutar SGK’ya aktarılacak. Aktarım ile sigorta şirketlerinin bu teminat kapsamındaki yükümlülükleri sona erecek. Böylece özel sigortalardan belli bir miktar SGK’na aktarılarak trafik kazasına uğrayan vatandaşların sağlık yardımları konusu çözülmüş olacak.
RESUL KURT / Star

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.