Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   19 MART 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Adi ortaklık ve kollektif şirketlerde kesin mizanlar ortaklık numarası ile gönderilecek
 

Bilindiği üzere 403 Sıra numaralı VUK Genel Tebliğine göre Bilanço Esasına Göre Defter Tutan Gelir Vergisi mükellefleri 31/Mart, Kurumlar vergisi mükellefleri ise 30/Nisan tarihine kadar bir önceki yıla ilişkin KESİN MİZANLARINI E-beyanname sisteminden göndermek zorundadırlar.

Adi ortaklık ve Kolektif şirket ortaklıklarının kesin mizanlarının, ortaklık numarası ile gönderilebilmesi Gelir İdaresi Başkanlığını bilgilendirmemiz ile düzeltilmiştir. 15/Mart tarihinden itibaren kesin mizanların ortaklık numaraları ile gönderilmesi mümkün olmuştur.

1/Mart-15/Mart tarihleri arasında Adi Ortaklıklar ve Kolektif Şirketler kesin mizanlarını ortaklık numaralarına göre gönderemediği için bazı üyelerimiz; her bir ortak için ayrı ayrı göndermek zorunda kalmışlardır.

Ortaklar adına ayrı ayrı gönderme yapan mükelleflerin ileride bir ceza ile karşılaşmamaları için bir kez daha kesin mizanlarını Ortaklık numaraları ile göndermelerinde yarar vardır.

Bilgilerinize rica ederim.

Saygılarımla,

İSMMMO Başkanı

Yahya Arıkan

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)

Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.