Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   21 OCAK 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Emekli olup çalışanların da tazminat ve izin hakları var

Bir arkadaşım emekli şoför olarak çalışmakta. İşvereni sosyal güvenlik destekleme primini yatırmıyor. İşvereni arkadaşımı işten çıkartırsa veya arkadaşım kendisi işten ayrılırsa tazminat ve izin ücretlerini alabilir mi? 5...746926 Nolu SMS
Öncelikle emekli olup da çalışanların mutlaka sosyal güvenlik destek primlerinin yatırılması gerekir. Emekli olup çalışanların da tazminat ve izin hakları vardır. İşten haksız olarak çıkartılan veya kanunda belirtilen sebeplerden biri ile iş sözleşmesini sona erdiren bir emekli çalışan tazminata hak kazanır. Ancak herhangi bir yasal haklı nedeni olmadan kendi isteği ile ayrılırsa tazminat talep edemez.

* Bir metal döküm firmasında çalışmaktayım. Benim asıl mesleğim fayans ustalığı. Yaklaşık 20-25 günlük bir fayans işi teklifi aldım. Yıllık izne çıkıp bu işi yapmak istiyorum. İşten izin alarak işi yapmam durumunda sıkıntı yaşar mıyım? Bunun sakıncası var mıdır?
Yıllık ücretli iznini kullanmakta olan işçinin izin süresi içinde ücret karşılığı bir işte çalıştığı anlaşılırsa, bu izin süresi içinde kendisine ödenen ücret işveren tarafından geri alınabilir. Bu nedenle işvereninizin yapacağınız işi duymaması veya bilmemesi gerekir.
ALİ ŞERBETÇİ

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.