Muhasebe  

Maliye

Vergi

Yasal Uyarı

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  25 Aralık  2009

   Ana sayfa

   2010 Çalışmaları

   2010 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

Her zaman eleştirecek değiliz ya BRAVO SGK

Değerli okuyucularımız bizler bu sütunlardan sizlere en iyisini, en doğrusunu ve en kolayını sunmak için çalışıyoruz. Özellikle engelli, malul, güvenlik, zor işlerde çalışanlarla bayan sigortalılar söz konusu olduğunda biraz daha dikkatli davranarak yazılarımızı hazırlıyoruz. Ayrıca bu grupların problemlerine ivedi çözüm bulmak için zaman zaman devletin kurumlarını zorlayıcı yayınlar yapıyoruz.
Birçok okuyucumuzdan, “Bana malulen emekli olamazsın dediler, memur bana doğru cevap vermedi, beni başından savdı” gibi yakınmalarla çok karşılaşıyoruz.

DİNÇER SÖZÜNDE DURDU
Ancak “Yiğidi öldür, hakkını yeme” demiş büyüklerimiz...
Sayın okurlarım, ne devlet sizin düşmanınız ne de onun memurları. Herkes kendi vazifesini hakkıyla yapıyor. 13 Ekim 2009 tarihinde Sayın Bakanımız Ömer Dinçer’in dilek, şikayet ve temennilerle nasıl yakinen ilgilendiğini, bol bol not aldığını gördüm. Ve bize “Ocak’tan sonra şikayetler sona erecek” demişti.
Nitekim iki okuyucumuzun %60 raporum olduğu halde, “Beni MALULEN emekli etmediler” yakınmalarına, Bakanlık derhal inceleme başlattı ve bizi de SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından teferruatlı şekilde bilgilendirdi.

DEVLETE GÜVENELİM
Gördük ki, Zekeriya Mezarcı ve Hasan Ali Yıldız adlı iki okuyucumuzun raporu %60’ın altında olduğu için emekli olamamış ve bizi yanıltmışlar. Böyle titiz çalışmalarından dolayı Sayın Bakanımızı ve ekibini kutluyorum ve teşekkür ediyorum.
Okuyucularımıza gelince, SGK’nın “Raporunuz %60’ın altında olduğu için malulen emekli olamazsınız” yazısına bizim söyleyecek bir şeyimiz olamaz.
Devlete ve onun memurlarına güvenelim. Başkalarının tuzağına düşmeyelim.

Lütfi Köksal

25.12.2009

    
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2010  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.