Muhasebe  

Maliye

Vergi

Yasal Uyarı

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  25 Aralık  2009

   Ana sayfa

   2010 Çalışmaları

   2010 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 


Milyonlarca kişi mal beyanı verecek

"Nereden Buldun" kanunu uyarınca milyonlarca kişi iki ay içinde mal beyanında bulunacak. Mal beyanı vermeyenler, 3 ay hapis cezasına çarptırılacak.

‘’Nereden Buldun’’ kanunu uyarınca milyonlarca kamu görevlisi ile gazeteciler, seçimle iş başına gelenler, noterler iki ay içinde mal beyanında bulunacak.

Mal beyanı vermeyenler, 3 ay hapis cezasına çarptırılacak. Yasa uyarınca sonu 5 ve 0 ile biten yıllarda mal beyanında bulunulması gerekiyor.

Rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele amacıyla 4 Mayıs 1990’da çıkarılan yasa ile, haksız mal edinmenin önüne geçilmesi amaçlandı. 2010 yılı Şubat ayı sonuna kadar yeniden mal bildiriminde bulunacaklar şöyle:

‘’Seçimle iş başına gelen kamu görevlileri, Bakanlar, Noterler, Türk Hava Kurumu,Türk Kuşu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kızılay Derneği yöneticileri, Genel ve katma bütçeli daireler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlarda ve KİT’ler de görevli memurlar, Siyasi parti genel başkanları, vakıfların idare organlarında görev alanlar, kooperatiflerin ve birliklerinin başkanları, yönelim kurulu üyeleri ve genel müdürleri, yeminli malî müşavirler, kamu yararına sayılan demek yönetici ve deneticileri, Gazete sahipleri ile gazete şirketlerinin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları’’

EŞİNİN ZİYNET EŞYASI DA DAHİL

Mal bildirimlerine, görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz mallan ile, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları yazılacak. Borç ve alacaklar da belirtilecek.

Milletvekili ve Bakanlar bildirimlerini TBMM Başkanlığına, memurlar çalıştıkları kurum Personel Başkanlığına, Yüksek mahkemelerin daire başkan ve üyeleri mahkeme başkanlığına, Noterler Adalet Bakanlığına, dernek yöneticileri, dernek genel başkanlığına verecekler. Siyasî parti genel başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Belediye yöneticileri ve Valiler ise İçişleri Bakanlığına verecekler. Gazete sahipleri ile sorumlu müdürleri, başyazarları ve fıkra yazarları bulundukları yer en büyük mülkî amirliğine bildirimde bulunacaklar. Mal bildiriminde bulunmayanlara üç aya kadar, gerçeğe aykırı mal beyanı verenlere de üç yıla kadar hapis cezası uygulanacak. Cezalar yasa gereği paraya çevrilemiyor.

 

VERGİ HABER

25.12.2009

    
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.