Muhasebe  

Maliye

Vergi

Sigorta

İletişim

  MUHASEBE MAKALELER :   12 Ekim 2009

  Ana sayfa

  2009 Yılı Çalışmaları

  Pratik Bilgiler

  Staj - Stajyer Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

  Muhasebe Bilgi Rehberi 

 Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


Mustafa BAYGIN

SMMM

Emlak Müşaviri

mustafabayginyh@hotmail.com
12.10.2009

 

TÜRKİYE KANUNEN KENDİ GÖMLEĞİNİ GİYEMEZ Mİ?

 

Türkiye’de AB Uyum Yasaları Çerçevesinde zamanı geldikçe yeni düzenlemeler, yasa tasarıları hazırlanıyor meclis’e getiriliyor ve kanunlaştırılıyor.

Elbette Türkiye’de diğer dünya devletlerindeki değişim izleyecek, gerekli düzenleme ve değişiklikleri yasal olarak yerine getirecek, Milletinin refah ve mutluluğunu temin edecek yasa ve kanunları TBMM’den çıkartacaktır. Kendi işini kendi görecek bir ülke olan Türkiye, yasalarını dışarıdan almaktan ziyade, Dünya devletleri ile uyum sağlayacak, kendi insanına yabancı olmayacak kanunlar çıkartmalıdır.

Kanun koyucular, hazırlanana yasa tasarılarının bu milletin, gelenek, görenek, yaşam biçimleri ile uyuşup uyuşmadığına bakmak ve onu değerlendirmek zorundadır. AB Uyum yasaları içerisinde herkesin, her zaman palto giymesi istenebilir. Böyle bir talepte, başta Adana olmak üzere, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerde yaşayan bir insanın yazın Palto giymesini nasıl kanunlaştırabilirsiniz? Böyle bir kanun bu gibi sıcak bölgelerde yaşayan insanları ya kanunsuzluğa teşvik etmek olur ya da vatandaş kanuna uymak için ölümü göze almış olur. Milletin durumu göz önüne alınmadan hazırlanan yasa tasarıları ve çıkartılan kanunlar AB’nin işine yarayabilir ancak Milletin faydasına olmaz.

AB UYUM YASASI İLE KİRACILARIN DURUMU

AB Uyum Yasaları çerçevesinde TBMM’de görüşülmeye Başlanan Borçlar Kanunu yasa tasarısı içerisinde Kiracıları üzecek kararların kaldırılmadığı, yenilerinin yer aldığı kamuoyuna yansımaya başladı. İsviçre kanunlarına bağımlı olarak hazırlanmış olan yasa tasarısı, Türkiye’nin yaşam şartlarına ve normlarına uygunluk göstermediği açık olan tasarı Kiracıları mağdur edecek pozisyonda. Ev sahibine yeni haklar getiren tasarı, kiracıyı ev sahibine karşı daha da zor durumda bırakacak gözüküyor. Ev sahibinin kiracısını dışarı çıkartmak, kira süresini bitirecek müeyyideleri kapsadığı gözüken tasarıda, kiracının ev sahibin rahatsızlığına, gürültülü bir şekilde müzik dinlemesine, yüksek sesle sohbet edip, misafirleri ile eğlenirken kiracısını rahatsız etmesine karşı bir önlem yok. İsviçre ile Türkiye’nin ortak yaşama şartlarının kesişme oranı yüzde kaçtır ki, kanunlarını %100 Türkiye’de uygulamaya kalkılmaktadır? Kanunları alınan ve uygulamaya girdirilen ülkelerin yaşam standartlarını da aynı ile Türkiye’de uygulamak gerekmez mi? www.muhasebenet.net

Kredi kartlarında yıllık aidatların 3 yılda bir alınması yönünde Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından hazırlattırılan yasa tasarısı dahi borçlar kanunu içerisine girdirilerek kredi kartlarının aidatlarındaki süre ve ücretler muğlâk bırakılmaya çalışılıyor.

Türkiye kendi insanının uygulayabileceği, yaşam şartlarını kolaylaştıracak yasa tasarıları hazırlamak ve kanunları çıkartmak zorundadır.

Mustafa BAYGIN

SMMM

Emlak Müşaviri

mustafabayginyh@hotmail.com

www.muhasebenet.net

-Diğer makaleleri

-Muhasebeci misin derdin var !...

-Hedef Adana ekonomisini batırmak mı?

-Ramazan’a Veda Günleri

-Çağrımız ses getirdi...

-Varlık barışını bırak İsviçre'ye bak !

-Kira bedelini vekiller nasıl tahsil edecek?

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2008  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.