Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  21 Nisan  2009

   Ana sayfa

   2009 Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

Yetim aylığı alan kız çocukları evlenme ödeneği alabilir mi?
 

Bağ-Kur'dan yeni kanuna göre yetim aylığı almaktayım. Şu an nişanlıyım. Evlenmem halinde evlenme ödeneği alabilir miyim? Ne yapmam lazım? M./İstanbul
5510 sayılı kanununun 37. maddesine göre evlenmeleri nedeniyle gelir veya aylıklarının kesilmesi gereken kız çocuklarına, evlenmeleri ve talepte bulunmaları halinde, almakta oldukları aylık veya gelirlerinin iki yıllık tutarı, bir defaya mahsus olmak üzere evlenme ödeneği olarak peşin ödenmektedir. Bu çerçevede; evlendiğinizde; evlenme ödeneği almak için bir dilekçe ve evlenme cüzdanınız ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir.

İkinci kez evlenenlere ödenek yok!
* Bağ-Kur'dan evlenme ödeneği almıştım. İkinci kez evlendim, evlenme ödeneği alabilir miyim? Y.U./Ankara
İkinci kez evlenildiğinde, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından evlenme ödeneği ödenmemektedir.

107 memur alınacak!
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere arşiv ve evrak işlem memuru, bilgi destek uzmanı sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, laborant, masör, tıbbi sekreter, boyacı-badanacı, bilgisayar mühendisi, doğalgaz teknikeri, inşaat teknisyeni/ teknikeri, elektronik teknisyeni/ teknikeri, kimya teknikeri, klima teknisyeni/teknikeri, matbaa makineleri tamir teknikeri bahçıvan, bayan kuaförü, aşçı erkek berberi, garson, güvenlik görevlisi, hizmetli masör yardımcısı gibi unvanlarda 107 memur alınacak. İlgilenenlerin 22 Nisan 2009'a kadar saat 10.00 ila 16.00 arasında Gazi Orduevi Müdürlüğüne (Atatürk Orman Çiftliği/Ankara) adresine şahsen başvurmaları gerekmektedir.
 

Erdal aydın

Takvim/21.04.2009

 

  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.