Muhasebe  

Maliye

Vergi

Sigorta

İletişim

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   25 Ocak 2009

   Ana sayfa

   2009 Yılı Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

81 il’e teşvik paketi


Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, iş dünyasının Hükümetin krize karşı yeterince tedbir geliştirmediği eleştirilerine karşı çıktı. Şimdiye kadar 20’nin üzerinde tedbir paketini uygulamaya koyduklarını belirten Çağlayan, “Mutlaka ambalajlı paket mi bekleniyor?” dedikten sonra uygulamalarını anlattı. Konuşmasının başında, ‘bombamız’ nitelemesiyle açıklamaktan kaçındığı paketlerinin bu defa 81 ili de kapsayacak bir Teşvik Yasası olduğunu anlatan Çağlayan, daha önceki teşvik yasasında bir şehire teşvik verilirken, yanıbaşındaki şehire verilmediğini hatırlatarak, şimdi bu teşvik paketinin 81 il’i kapsayacağını anlattı.

ŞİRKET BİRLEŞMESİNE TEŞVİK
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) İstanbul’daki “Genç İşadamları Soruyor” isimli toplantısına katılan Çağlayan, söz konusu teşvik paketini yakında Meclis’e sunacaklarını anlattı. Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesi arasında bir ilke imza atarak sanayi envanteri çıkardıklarını, 2 milyon 10 bin sanayi kuruluşunun röntgenini çektiklerini söyleyen Çağlayan, “224 ana sektörü an ve an izliyoruz. Teşvik Yasası’nın özelliklerini ve hangi bölgeye hangi teşviğin verileceğini buna göre belirleyeceğiz. Teşvikler sektörel, bölgesel ve proje bazlı olarak hazırlandı. Yeni pakette iller birbiriyle haksız rekabet yapamayacak” diye konuştu. Bakan Çağlayan, şirketlerin birleşmesini teşvik edecek çalışmada da sona gelindiğini anlattı.

İhracata 1 milyar $ geliyor
Sanayi Bakanı Çağlayan, Türkiye’de ilk defa hazırlanan “Hazır giyim, Tekstil ve Deri Sektörü Strateji Eylem Planı” çerçevesinde düzenlenen Sektörel Sorunları Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, birkaç hafta içinde, yeni pazarlarda ihracatın desteklenmesi için sıfır veya çok düşük faiz oranlı 1 milyar dolar krediyi kullanıma açacaklarını söyledi. KOSGEB tarafından kullandırılacak kredinin detayları ise önümüzdeki günlerde belli olacak. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, krize karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili konuşurken, SSK primlerinde indirim, elektrikte yatırım indirimi, ihracat desteğinin artırılması, kredi garanti fonunun işlevinin artırılması tavsiyesinde bulundu.
 

Türkiye/25.01.2009

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.