Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

2009 Yılı Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   16 Şubat 2009

   Ana sayfa

   2009 Yılı Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 

 


 

NAYLON FATURA ÜÇ GÜNDE TESPİT EDİLECEK


GİB Başkanı Akif Ulusoy "Risk analiz modeli" lafının şimdiye kadar çok duyulduğunu ve aslında tahriş olduğunu belirterek Gümüşdere'de kurdukları bir merkezde yeni bir risk analiz modeli üzerinde çalıştıklarını söyledi. Mükelleften yılda bir alınan ve mal alış-satışını gösteren "Ba" ve "Bs" formlarının artık aylık olarak alınmaya başladığını dile getiren Ulusoy, "Şu anda herhangi bir mükellefi sorduğumuzda mal alan ve satanlar grafik halinde önümüze dökülüyor. Makine, biz sorarsak cevap veriyor. Ancak yeni modelde biz sormadan makine itiraz etsin, kendi tespitini yapsın istiyoruz. Konuya ilişkin program yazılıyor. Sistem, şu mükellefe dikkat et diyecek" şeklinde konuştu. Böylece mal alım-satımını daha yakından görmenin mümkün olacağını dile getiren Ulusoy, "Sonuçta naylon faturayı 3 yıl yerine 3 günde tespit edebileceğiz" dedi.
E-faturaya özel önem verilecek www.muhasebenet.net
Eylem planında yer alan elektronik faturanın bu projenin en önemli hedeflerinden birisi olduğunu dile getiren Ulusoy, bir e-fatura merkezinin olacağını, faturanın üretilmesi, ulaştırılması, saklanması ve teyidi konusunda hizmet vereceğini anlattı. Aslında e-faturanın daha çok şirketler arasında işleyeceğini dile getiren Ulusoy, telefon, elektrik, GSM şirketlerinin milyonlarca düzenlediği faturalar için de e-Faturanın yararlı olacağını söyledi.
Bunun dışında vergisel teşvik olmadığı için hayata geçirilemeyen lisanslı depoculukla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Ulusoy, fındık gibi kritik ürünlerde yaşanan sancılı sürecin lisanslı depoculukla azalacağını kaydetti. Lisanslı depoculukla mahsulün piyasada dönmeyeceğini, senetlerin elden ele dolaşacağını söyleyen Ulusoy, ürünün fiyatının da makul kalacağını belirtti. Ayrıca akaryakıt laboratuvarlarının çoğalmasının planda yer aldığını ifade eden Ulusoy, bu yolla denetim etkinliğinin sağlanacağını ve hızlanacağını dile getirdi.
KDV konusunda ayrıca akaryakıt denetimlerine devam edeceklerini, kaçak içki ve tütünle ilgili de çalışmalarının olduğunu söyleyen Ulusoy, KDV açısından boşluk gördükleri alanlara yöneleceklerini vurguladı. Bunlardan birisinin doktorlara zorunluluk olarak getirilen POS cihazının kullanımının yaygınlaştırılması olacağını anlatan Ulusoy, özellikle hizmet sektörüne yönelik hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Temassız kartların da kendileri için önemli olduğunu ifade eden Ulusoy, bankalara bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
 

Referans/16.02.2009


 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.