MuhasebeNet.Net Forum  I  2009 Muhasebe Ücret tarifesi  I  2009 Vergi Takvimi  I 2009 Beyanname Rehberi  I  Mevzuat Arama Motoru

Muhasebe  

Maliye

Vergi

İletişim

2009 Yılı Vergi Takvimi

  MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   29 Ocak 2009

   Ana sayfa

   2009 Yılı Çalışmaları

   2009 Pratik Bilgiler

   Staj - Stajyer Rehberi

   Kanun-Mevzuat Rehberi

   Sosyal Güvenlik Rehberi

   Muhasebe Bilgi Rehberi

  Tekdüzen Hesap Planı

 

 

 


 

Sicil affından yararlanma şartları netleşti
 

 

Merkez Bankası, 'kara liste'den isimlerin nasıl silineceğini açıkladı. Merkez Bankası, 'sicil affı'ndan nasıl yararlanılacağı konusunda açıklama yaptı.

Buna göre ödenmesi gereken tarih 27 Ocak 2009 ve öncesi olan kayıtlardan ödenmiş olan borçlar hemen silinecek. Ödenmemiş olanlar ise borcun en geç 28 Temmuz 2009 tarihi bitimine kadar ödenmesi veya yeniden yapılandırılması durumunda, borcun tamamen ödenmesini takiben, ödemenin bankalarca Merkez Bankası'na bildirildiği tarihte yazılı müracaata gerek olmaksızın silinecek.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "1211 sayılı Bankamız Kanunu ve 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, Bankamızca vatandaş başvurularına istinaden işlem yapılması mümkün bulunmadığından ödeme bildirimlerinin bankalarca yapılması gerekmektedir. Ferdi kredi ve kredi kartı, protestolu senet ve karşılıksız çeklere ilişkin borçlarla ilgili ödeme bilgilerinin bankalarca Bankamıza iletilip iletilmediği konusunda tereddüt edilmesi halinde, ödeme bilgisini Bankamıza göndermesi gereken bankalara başvurularak bilgi alınabilir."

Dünya

29.01.2009

 

-Karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi borçlarına ilş. kayıtların dik. alınmaması hk. kanun (28.01.2009)

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght © 2005 -2009  www.muhasebenet.net- www.muhasebenet.com - Türkiye'nin muhasebe rehberi. Her hakkı saklıdır.