Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Asgari Geçim İndirimleri

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  05 OCAK 2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

SGK'dan Türkiye'de bir ilk...

   
Sosyal Güvenlik Kurumu, işveren ve sigortalılara daha etkin hizmet verebilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü, işveren ve sigortalılara daha etkin hizmet verebilmek için çalışmalarını hızlandırdı.

 
   

Çiğli, Bornova, Buca, Karabağlar, Bergama ve Menderes Havzası'na 2010 yılında, yeni sosyal güvenlik merkezleri açmayı planlayan Müdürlük, 8 Ocak 2009 tarihinde de Türkiye'de bir ilk olan, 25 bin büyük mükellefe hizmet verecek sosyal güvenlik merkezini hayata geçirecek.

SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, kurumun çalışmaları ve yeni yıl planları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kurumun kendini, doğru, etkin ve hızlı bir hizmet anlayışıyla dizayn ettiğini ifade eden Keskin, bunun için il merkezlerine ve ilçelere yeni şubeler açıldığını anlattı.

İzmir'de şu ana kadar 5 tane sosyal güvenlik merkezi açtıklarını, bunun 4 tanesinin fiili olarak çalışmaya başladığını belirten Keskin, büyük mükelleflere hizmet verecek sosyal güvenlik merkezinin de 8 Ocak Cuma günü açılacağını bildirdi.

Böyle bir merkezin Türkiye'de ilk defa İzmir'de açılacağını, ardından İstanbul ve Ankara'da benzer merkezlerin faaliyete geçeceğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

''Konak'ta açılacak bu merkezde, 25 bine yakın büyük işverenin dosyası olacak. Onlara prim ödemenin, sigortalı çalıştırmanın hazzını yaşatacağız, hem hizmet verdiğimiz yerin kalitesiyle, hem de hizmetin etkin, hızlı verilmesiyle. Kurum olarak prim ödemenin avantajlarını iliklerine kadar hissettirmek istiyoruz.''

Keskin, bu merkezin yaklaşık 350-400 metrekarelik bir alanda hizmet vereceğini, burada özel sektör zihniyetiyle çalışacaklarını ve mükellef ziyaretleri yapacaklarını anlattı.

Memurların, bu ziyaretleri sırasında, prim borçları olmayan mükelleflere teşekkür edeceğini, borcu bulunanlaraysa ödeme planı sunacağını dile getiren Keskin, ''Yani biz onlardan teklif beklemeyeceğiz, teklifi kendimiz götüreceğiz. Orada çalışma anlayışımız tamamen böyle olacak'' diye konuştu.

Sosyal güvenlik merkezlerinden her türlü işlemin yapılabildiğini, ortalama 7 günde emekli maaşı bağlandığını belirten Keskin vatandaşın, işlem tamamladıktan sonra cep telefonu mesajıyla bilgilendirildiğini söyledi.

Yeni yılın ilk altı aylık döneminde, Çiğli, Bornova, Buca, Karabağlar, Menderes Havzası ve Bergama'ya yeni sosyal güvenlik merkezleri açacaklarını da bildiren Keskin, vatandaşa bu merkezlerde kaliteli hizmet vereceklerini kaydetti.

Geçmişten biriken işlerin planlamasını yaptıklarını belirten Keskin, sözlerini şöyle tamamladı:

''2010 yılının 6. ayının sonuna kadar geçmişten gelen birikmiş işlerimizin tamamını bitireceğiz. 2010 yılının Haziran ayından, yani ikinci yarısından sonra artık kimsenin tanıyamayacağı bir kurum haline geleceğiz, hedefimiz o. Bunlar için çok büyük bir kaynak da gerekmiyor, sadece süreye ihtiyacımız var.''

Kaynak: BUGÜN
 

 
       

    
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.