Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2010 Vergi Takvimi  I   2010 Yılı Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Asgari Geçim İndirimleri

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :  13 Şubat 2010

  Vergi Rehberi 

  2010 Çalışmaları 
  2010 Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
       
   

Bağ-Kur ile SSK arasındaki boşluğu ödemek şart mı ?

> İ.İ.
1960 doğumlu, 1983 Bağ-Kur girişliyim, sonra Sigorta’ya geçtim, Bağ-Kur ile SSK arasındaki boşluğun bana bir zararı var mı? Emekliliğimi hak ettimse ne kadar maaş alabilirim? Geciktirsem maaşım artar mı?

CEVAP: 18.09.1983 tarihli Bağ-Kur girişiniz aynı zamanda SSK’dan emekliliğiniz için de başlangıç sayılıyor. Sigorta ve Bağ-Kur’da toplam 8422 gününüz var. Buna göre 25 yıl, 47 yaş ve 5150 günle SSK’dan emekli olabilirsiniz.
Bağ-Kur ile SSK arasındaki boşluğun bir ehemmiyeti yok. Aynı şekilde SSK ile Bağ-Kur arasındaki boşluğun da bir önemi yok. Önemli olan Bağ-Kur’da borcun olmaması, 25 yılın bir şekilde geçmesi, Bağ-Kur’dan sonra SSK’ya 3.5 yıl prim ödemeniz ile toplam priminiz ve yaşınız. Bu şartların tümü yerine gelmiş. 25 yılınızın dolduğu 18.09.2008 tarihinde emekli olabilirmişsiniz. HEMEN müracaat edin.
Maaşınızı ise toplam prim ve ödediğiniz rakam etkiler. Emekliliğinizi geciktirirseniz ve yüksekten prim ödemeye devam edersiniz maaşınız bir miktar artabilir veya yeni bir kanun çıkar farklı bir durum olabilir. Ancak bu sürede alacağınız maaşlarınızın miktarı bunlardan çok daha mühim bizce. Artık takdir sizin.

Lütfi Köksal / Türkiye

 
       

    
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2010 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.