Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   23  ARALIK  2010

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Borçlanma yapmak isteyenler dikkat!

Yurt dışı borçlanmamı ödeyip hemen emekli olabilirim. Yılbaşından önce mi ödeyeyim, sonra mı?
Sorduğunuz soru itibariyle borçlanma yapmak isteyenleri de uyarmak istedim. Sayın okurlarımız, yapmak istediğiniz her türlü borçlanmayı yeni yıla girmeden yapın. Çünkü borçlanma tutarları yılbaşından itibaren yeni asgari ücret üzerinden hesaplanacak, dolayısıyla zamlı olacaktır. Eğer borçlanma yapacaksanız bir an önce, yeni yıl girmeden yapın. Aksi halde tarafınıza yapılacak borçlanma tutarı zamlı olacaktır.

4.5 yıl bir firmada 12 saat çalıştım ve bu yıl içerisinde işten ayrıldım.
Ayrıldığım zaman süresinde 7 gün içerisinde iş akdimin feshi için noter tasdikli ihbarname gönderdim. Bu firmadan benim sigortam 8 saat gösterildi. Tazminat ve kıdem tazminatı almak için ne yapmalıyım?
Alacaklarınızın ödenmesi için Çalışma Bakanlığı'na şikayet dilekçesi verebilirsiniz veya iş mahkemesine dava açarak haklarınızı talep edebilirsiniz.

3 yıldır çalışan bir işçimiz eşini sürekli dövmesi sonucu karakolluk oluyor. Bu kişiyi işten tazminatsız nasıl atarız? Yücel ÜNVER/İstanbul İşçinin sürekli eşini dövmesi sonucu karakolluk olması, İş Kanunu'na göre işçinin işveren tarafından iş sözleşmesinin haklı nedenle feshini gerektiren bir neden değildir. Bu nedenle işçiyi tazminatsız olarak işten çıkartamazsınız.

2.5 yıl memur kadrosunda çalıştım. Daha sonra kamuda daimi işçi kadrosunda işe girdim ve halen çalışmaktayım. İstifa edip memur kadrosuna açıktan atanırsam, belli bir bekleme süresine tabi miyim? H.E.
Daha önce memur olarak çalışmanız sebebiyle memuriyet kadrolarına atanmak istediğiniz kurumun takdiriyle yeniden açıktan atanmanız mümkün.
Memur kadrosuna atanmak için herhangi bir bekleme süresine tabi değilsiniz.
Ali Şerbetçi / Takvim

 
   
Yasal Uyarı
 
   

 
 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)


Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.