Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  2011 Vergi Takvimi  I   2011 Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   17 MART 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 
 

Yaşlılık primi ödenmediği için stajda geçen süreler emeklilikten sayılmıyor
 

24.09.1970 doğumluyum Endüstri Meslek Lisesinde okurken 1987 yılında sigortalı olduk. Ama yatırılan sigorta tam değildi. Sağlık ya da kaza kısmı yatırıldı diye biliyorum. Sigorta başlangıç tarihim 1987 yılı gözüküyor, yani okuldaki sigortam gözüküyor. Fakat yatan prim günü yok. Emeklilik yaşı hesaplanırken okuldaki sigorta tarihinin geçerli olmadığı söyleniyor. İlk prim ödenerek başlanan sigorta tarihim 10.10.1991 yılıdır. Şu ana kadar ödenen primim 6158 gündür. Halen TPAO’da kamu işçisi olarak çalışmaktayım. Arkadaşımın bana “Sen okuldayken kaza sigortası yapılmış. Şu anda çalıştığımız iş tehlikeli ve ağır işler kapsamında olduğundan dolayı, bizlere hem SSK, hem iş kazası, hem de özel kaza sigortası yatırılıyor. Şu anda bu sigortalar ödendiği için senin emeklilikte sigorta başlangıç tarihin okulda gözüken sigorta başlangıç tarihidir” dedi. Acaba emeklilik sigorta tarihim olarak hangisi geçerlidir ve kaç yaşımda ya da ne zaman emekli olabilirim?

CEVAP: Stajyerlere sadece yüzde 13,5 iş kazası ve meslek hastalıkları primi ödeniyor. Yüzde 20 YAŞLILIK, MALULLÜK, ÖLÜM primi ödenmediği için staj süresi EMEKLİLİĞE SAYILMIYOR. Bu sebeple ilk işe giriş tarihiniz olarak 10.10.1991 kabul ediliyor. Buna göre, 25 yıl 53 yaş ve 5600 günle emekli olacaksınız.
Lütfi Köksal / Türkiye

 
Yasal Uyarı
 

 
 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)

Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.