Türkiye'nin Muhasebe Rehberi   I  Yayınlanan En Son Mevzuatlar  I  Vergi Takvimi  I   Muhasebe Uygulamaları  I  Beyanname Rehberi  
Ana sayfa Yasal Uyarı Künye Danışma Hattı Güncel Bilgi Arşivi

      Çalışma Hayatı Rehberi

 MUHASEBE GÜNCEL BÜLTEN :   29 MAYIS 2011

  2011 Çalışmaları 

  Mükellef Rehberi 
  Pratik Bilgiler 
  Staj - Stajyer Rehberi
  Maliye Rehberi
  BEŞ DAKİKA ARA !...
  Makale Rehberi

  Kanun-Mevzuat Rehberi  

  Sosyal Güvenlik Rehberi  

 

 

 

 

Stok beyanları Ba ve Bs formu ile bildirilmek zorunda mı?

 

6111 sayılı Kanun kapsamında beyan edilen işletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşlar ile kayıtlarda yer aldığı halde işletmede mevcut olmayan emtia için düzenlenen faturaların Ba ve Bs formu ile bildirilmesi gerekiyor mu?

İşletmede mevcut olduğu halde kayıtlarda yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşların beyan edilen rayiç bedelleri, Ba formu vermek zorunda olan mükellefler tarafından Ba formu ile bildirilmek zorunda.

Bildirim işlemi, Ba formunun 'Soyadı/Adı Unvanı' bölümüne 'Muhtelif Satıcılar (6111 sayılı Kanun Madde 10)', Vergi Kimlik Numarası' bölümüne (3333 333 333) yazılmak suretiyle yapılacak.
Kayıtlarda yer aldığı halde işletmede mevcut olmayan emtia için düzenlenen faturalar da Bs formu ile bildirilmek zorunda. Bildirim işlemi, Bs formunun 'Soyadı/Adı Unvanı' bölümünde 'Muhtelif Alıcılar (6111 sayılı Kanun Madde 11/1)', Vergi Kimlik Numarası' bölümüne (4444 444 444) yazılmak suretiyle yapılacak.

Yedieminin sorumluluğu
HUKİKİ durumu çekişmeli olan veya bir alacağa karşı mülkiyet hakkı kısıtlanan bir malın emanet olarak bırakıldığı kimseye 'yediemin' deniliyor.
Bu tür mallar bakımından yedieminin görevi, malın muhafazasıdır. Bu durumdaki kişiler, muhafaza görevini aşacak şekilde mal üzerinde tasarrufta bulunamazlar. Yedieminin hacizli olan malı, muhafaza ettiği yerde görevlilere teslim etmesi yeterli olup, satış mahalline götürme yükümlülüğü yoktur.

Metin Taş-Sezgin Özcan

Kaynak. http://www.aksam.com.tr/borc-yapilandirmasinda-son-iki-gun-2392y.html

 

29.05.2011
 
Yasal Uyarı
 
 

 

 

 

 
  ▼ Yayınlanan En Son  Mevzuatlar   (Sitenize ekleyebilirsiniz)

Copyrıght  © 2005-2011 www.muhasebenet.net www.muhasebenet.com. Her hakkı saklıdır.